המטבח נחשב לרהיט היקר ביותר בבית ובעידן שבו הבישול הפך ליותר מתחביב בעקבות תוכניות כמו “מאסטר שף”,
העיצוב והפרקטיות שלו הפכו לחשובים ביותר. לקראת חג הפסח כמה טיפים כיצד לרכוש מטבח איכותי שיחזיק מעמד כמה שנים

 

המטבח נחשב לרהיט היקר ביותר, שרוכשים לבית ולמוצר השלישי בשוויו לאחר רכב ודירה.
זו הסיבה, שיש להתעמק ולרדת לפרטים הקטנים ביותר כאשר מחליטים לחדש ולשפץ אותו.
תשומת לב ומחשבה בתכנונו ובעיצובו, יוצרים בסופו של דבר חלל שמשדרג את כל הבית.

אז בטרם תרכשו מטבח בכסף רב, הנה מספר הטיפים של אפרת הרמן מעצבת ראשית בנובו מטבחים,
שיכולים לעזור לכם בחוויית הקנייה ובהנאה ממטבח איכותי לשנים רבות:

רכישה מחברה אמינה, עדיפות לעץ סנדביץ’

  • המטבח אמור ללוות אותנו שנים רבות ולכן רצוי לוודא, שהקנייה מתקיימת בחברה מוכרת המעניקה אחריות ושירות, ז
    ת על מנת שתהיה לכם כתובת לכל בעיה המתעוררת במהלך השנים. יש לוודא שהחברה ממנה רוכשים את המטבח היא חברה אמינה.
  • ברכישת מטבח מחברה אין צורך באדריכל או מעצב פנים, כיוון שהחברות נותנות שרותי עיצוב כחלק מהשירות הכולל של הקנייה.
    כחלק משירות זה הלקוח מקבל תוכניות תשתית מפורטות (נקודות גז, מים, ביוב וחשמל) מהחברה וזאת בהתאם לתוכנית מטבחו.
    זה ימנע בעיות עתידיות בעת הרכבת המטבח ולעיתים יחסוך כסף בשל שינוי תשתיות מיותר
  • כאשר קונים מטבח כדאי לתת דגש על החומר ממנו עשוי גוף המטבח.
    כיום קיימות בשוק שתי אופציות עיקריות: סיבית – חומר סינטטי הבנוי משבבים של עצים, המחוברים על ידי דבק לפלטה אחת המכוסה משני צידיה במלמין.
    חומר זה שמיש ביותר ברוב ארצות אירופה, אולם בארץ קיימת בעיה של לחות בקירות ורטיבות מהרצפה,
    לכן הסיבית לא מומלצת לייצור מטבחים, מכיוון שמפגש עם מים או לחות עשויים לגרום לסיבית להתפורר.
    האופציה השנייה והיותר מומלצת היא הסנדוויץ’ – חומר חזק, נוח ועמיד לשימוש בפני מפגעים שונים הקיימים בארצנו ומומלץ לשימוש במטבחים
  • יש לוודא שהרגליים של הארונות עשויות מחומר דוחה מים וזאת על מנת, שלא תהיה חדירת מים מתחתית הארונות.
    מקובל היום אצל יצרנים מקצועיים להשתמש ברגליים מתכווננות מפלסטיק, שמסייעות גם בפילוס הארונות.
    יש לדרוש מהיצרן לא לשתמש בשאריות עצים, כיוון שחומרים אלה סופחים את מים ומעבירים אותם לגוף הארון.

בחירת פרזול נכון, עמידה בתקן ישראלי

  • רצוי שגב הארון יהיה מורחק סנטימטר וחצי מהקיר, על מנת למנוע בעיות עתידיות של עובש וטחב בתוך הארון בשל רטיבות בקירות.
    אם תקדימו תרופה למכה לא יהיה צורך להחליף את כל הארון בעת הצורך.
  • מלבד הדגש על סוג ואיכות גוף הארון כדאי לשים דגש גם על נושא הפרזול המהווה את אחד האלמנטים החשובים, שמשפיעים על חיי המטבח.
    יש מגוון רחב מאוד של פרזולים, לצד איכויות ודרגות שונות. החיבור בין ציר הדלת לגוף הארון הינו האזור הפגיע ביותר ולכן הוא זקוק לחיזוקי דיבלים, בכדי שיחזיק מעמד לאורך שנים.
  • יש לדרוש מהיצרן צירים, שיחוברו בשתילה לגוף הארון. כאשר רוכשים מטבח חשוב להשוות את סוג הפרזול ורמת הפרזול וכמובן לסוג היחידות ומימדיהם.
    כל חברת פרזול מציעה מספר רמות של מוצרים. כך למשל ניתן לרכוש בחברה מסוימת מגירה מתוחכמת בשליפה מלאה עם בולמי טריקה אינטגרלים.
    אותה חברה משווקת מסילות לבנות פשוטות עם גלגלי פלסטיק הנשחקים בקלות ובמהירות.
  • יש לדרוש מהיצרן את המטבח בדרישות התקן הישראלי ובדרישות התקנים המחמירים ביותר באירופה.