בחירת תאורה נכונה למטבח

תוכן עניינים

על מנת שנוכל לנצל בצורה מקסימלית את המטבח שלנו עלינו להקפיד על כך שהתאורה במקום תהיה אופטימלית עבורנו.
אנחנו צריכים לדעת כיצד להתאים את מיקום ומבנה התאורה למאפיינים שונים
שבאים לידי בתכנון המטבח גם צבע התאורה עצמה ועיצוב הנברשות ובתי התאורה.

 

בכל חלל בבית, אנחנו מושפעים בצורה מסוימת ממקורות תאורה, בין אם באופן אקטיבי, כלומר כשהתפאורה דולקת,
בין אם זה האור שהיא מפזרת אשר יכול להשפיע עלינו, העצמה שלו, הכיוון, השילוב של אור וצל ובין אם זה באופן פסיבי.
תורות שלמות נכתבו וייושמו בעניין השפעת חפצים ואור על האנרגיות שלנו והאווירה. תורות כגון הפאנג שוואי שגם התאורה בה הוא נטבח חשוב בזרימת האנרגיה של הבית.

בשביל לבחור תאורה נכונה למטבח, זה לא מספיק לרכוש אמצעי תאורה בחנויות או רשתות כמו ביתילי ולהתקין אותם בחל הבית.
אנחנו צריכים להתאים את גופי התאורה לסגנון העיצוב שאנחנו מבקשים להקנות לו.

המטבח כבר מזמן אינו רק חדר הבישול של הבית אלא “מקום מפגש” בין בני המשפחה,
מעין “מדורת שבט” חדשה שבו מתקיימות שיחות ולא רק אוכל לכן גם מהבחינה הזאת חשוב שהתאורה תהיה נעימה ומזמינה ולא “מנוכרת”.

מבחינת מבנה ועיצוב. יש הבדל בתכנון תאורה למטבח פתוח לבין תכנון תאורה למטבח סגור,
כמו שיש הבדל בין תכנון עבור מטבח מודרני, מטבח מודולרי שמתבסס יותר על חשיבות הפונקציונליות
שלו מאשר על עיצוב שבהם התאורה שנרצה להתקין במקום יהיה יותר רחב, פתוח ופונקציונלי.
במטבחים קלאסיים, מטבח פרובנס או מטבח אנגלי, שנחשבים יותר סגורים, אינטימיים וחמים.
גופי התאורה יהיו הרבה יותר פשוטים, ממוקדים, והם יצטרכו להתגבר במובנים מסוימים על כך שמדובר במטבחים סגורים ועמוסים יותר.

תאורת מטבח

דוגמאות לאמצעי תאורה אופטימליים למטבח

תכנון תאורה קלאסי למטבח, מתבסס אמצעי תאורה אחד או שניים שתלויים בתקרה.
בדרך כלל מדובר על גופי תאורה צמודי תקרה, ולא נברשות גדולות (דבר שהיה נפוץ יותר בעבר).

עם זאת, אנחנו יכולים למצוא היום מטבחים אשר מתכוננים אחרת בכל הקשור לאמצעי תאורה.
כך למשל, אנחנו יכולים למצוא מטבחים שלצד תאורת תקרה, יש גם תאורת קיר במקומות שונים בחלל המטבח, ובמטבחים מודרניים,
גם אפשר למצוא תאורה שמותקנת מעל הארונות, בין אם מדובר בספוטים ובנורות מסוגים אחרים, אשר מאפשרים לרכז בחדר, אור בצורה הרבה יותר ממוקדת.

עוד אופציה מאוד פופולארית וטובה לשימוש, אמצעי תאורה אשר מותקנים בנקודות ממוקדות מעל משטחי העבודה.
במקרה כזה, אנחנו יכולים ליהנות גם ממקור תאורה ספציפי במקום בו אנחנו מבשלים ומכינים את האוכל,
וגם אנחנו יכולים להימנע מהצורך להשתמש במקורות תאורה אחרים, כך אנחנו חוסכים בעלויות השימוש בעת העבודה במטבח.

לפני סיום צריך לומר, בעזרת התבוננות על כל מה שיש בחלל המטבח וסביבו,
בין אם זה מקורות תאורה שמגיעים מחדרים אחרים או מבחוץ, אנחנו יכולים גם לחסוך כסף וגם ליהנות מתכנון יעיל וחכם.

דילוג לתוכן