שקופית קודמת
שקופית הבאה

מטבח אנגלי

דף הבית > מטבח אנגלי

מטבח אנגלי

תוכן עניינים

בחירת סגנון מטבח היא החלטה משמעותית המשפיעה על מראה הבית לאורך שנים רבות. השפעות עיצוביות רבות מגיעות לישראל מכל העולם, וכל סגנון מציע מאפיינים ויתרונות ייחודיים.

המטבח האנגלי

המטבח האנגלי מצטיין בעיצוב אלגנטי בגוונים בהירים, בחריטות ייחודיות על ארונות המטבח ובגימורים מעוצבים ברמה גבוהה. זהו מטבח שופע חמימות, המיועד לאנשים האוהבים את אומנות הבישול ומתייחסים למטבח כחלק בלתי נפרד מהבית. המטבח האנגלי המודרני משלב גם נוחות וטכנולוגיות חדשניות, אך שומר על האסתטיקה המסורתית. המאפיינת אותו.

המאפיינים הבולטים של המטבח האנגלי:

  • ניתן לעצבו בצורות ייחודיות ויצירתיות בהתאם לטעם האישי
  • רמת גימור גבוהה של כל האלמנטים העיצוביים
  • גילופים, עיטורים וחריטות יוצאי דופן בעבודת יד
  • ארונות מטבח גבוהים
  • שולחן האוכל והכיסאות מעוצבים באותו סגנון ליצירת מראה אחיד

יתרונו הגדול של המטבח האנגלי טמון בשימת דגש על כל הפרטים, אפילו הקטנים ביותר. המטבח משתלב בצורה מושלמת עם עיצוב כפרי ומעניק לבית אווירה חמימה, נעימה וביתית. מרבית המטבחים האנגליים בנויים מעץ מלא, צבוע או בגימור טבעי – חומר עמיד לאורך זמן שמעניק מראה יוקרתי בשילוב אלמנטים כפריים.

צבעי המטבח האנגלי נוטים לגווני לבן או שמנת ולגוונים פסטליים כגון ירוק בהיר, תכלת וצהוב בהיר. האלמנטים המשלימים חשובים ליצירת המראה השלם וכוללים ויטרינות לתצוגת כלי חרסינה, מפיות ומפות משובצות, וילונות תחרה, קנקני תה, וכמובן תאורה רכה וחמה.

בהרבה מטבחים אנגליים קלאסיים נמצא אי במרכז המטבח המשמש כמקום התכנסות למשפחה או לאורחים ולא רק לצורכי אכילה. הוא גם מהווה משטח עבודה נוסף, הכולל תאי אחסון רבים – חלקם גלויים לצורך הצגת כלים וחלקם מוסתרים.

סגנונות עיצוב במטבח האנגלי:

  • קלאסי – מראה שמרני וכבד מעץ מלא בגווני חום כהה עד חום בהיר, עם ידיות דלתות בסגנון כפרי
  • מודרני – קווים נקיים ועגולים יותר, שילובי זכוכית וסוגי עץ אחרים, בצבעים בהירים ורגועים

המטבח האורבני

מטבח אורבני נפוץ בדירות עירוניות, לעתים בדירות שבעבר היו בתי מלאכה או מפעלים קטנים. הסגנון האורבני משתלב בעיצוב המודרני של הדירה כולה ומכניס את אווירת העיר למרחב הביתי. מדובר במטבח המזכיר מטבח תעשייתי הן בחומרים שבו והן במסיביות של האלמנטים.

עקרונות מרכזיים בעיצוב אורבני:

  • חשיפת מרכיבי המבנה – נראות במקום הסתרה: צינורות בקירות, לבנים חשופות
  • בחירת גוונים נכונה – גווני אפור, לבן ושחור, לצד צבעים בהירים מאזנים
  • שימוש בחומרים תעשייתיים – בעיצוב ארונות המטבח ופריטי הריהוט
  • תאורה חדשנית ומתכתית – ספוטים, זרקורים וגופי תאורה המקנים אור בהיר וחזק
  • שילוב בין מראה תעשייתי נוקשה לבין מראה חם ונעים

המטבח האורבני מתאפיין בשילוב בין עץ, בטון, זכוכית ומשטחים חלקים. הוא מכיל חומרים כמו סוגי מתכות שונות, פורצלן, נירוסטה, ברזל ועץ גס. עיצובו בדרך כלל מינימליסטי ונקי, עם מספר פריטים מצומצם, והוא משתלב בשטח הדירה הכללי בסגנון פתוח.

חלק מהמטבח האורבני יכול להיות בעל קירות חשופים (לעתים שזורים בלבנים או ביציקות בטון), עם צינורות מיזוג אוויר גלויים ורצפת בטון. הזכוכית והפורצלן משמשים גם לחיפויי קירות, שעליהם תלויים אביזרי מטבח יומיומיים. צבעי המטבח האורבני הם בדרך כלל לבן, אפור או שחור וכן גוונים של פליז ונחושת.

אלמנטים אופייניים במטבח האורבני:

  • שילוב מדפי מתכת ומשטחי עבודה מפורצלן או נירוסטה
  • עגלת הגשה ניידת ממתכת עם גלגלים
  • ארונות עם ויטרינות במסגרת מתכת שחורה דקה
  • שילוב עץ טבעי כ”אי למטבח”, חיפוי לקיר או דלפק אכילה
  • ספריות בסגנון מעוצב מחומרים שונים
  • צמחייה ירוקה לאיזון הצבעים הדומיננטיים

המטבח האורבני מתאים בעיקר לאוכלוסייה צעירה ולאומנים המחפשים מקום עם סטייל עכשווי ומודרני. הוא פחות מתאים לאנשים האוהבים לבשל ולארח הרבה, שכן הוא מדגיש אסתטיקה על פני פונקציונליות מעשית.

מעוניינים במטבח חדש

המטבח הארגונומי

מטבחים ארגונומיים מתמקדים בנוחות המשתמש ובשמירה על יציבותו ומערכת השלד שלו, במיוחד הגב. התכנון מדגיש יעילות, נוחות ושמירה על בריאות המשתמשים מבלי להתפשר על עיצוב מושלם. ארגונומיה היא ענף בעולם העיצוב שמתמקד בקשר שבין האדם למוצרים ולחפצים שהוא משתמש בהם, ובמטבח היא באה לידי ביטוי בתכנון מרחב עבודה שבו נוח לנוע ולהכין את הארוחות ביעילות וללא מאמץ גופני מיותר.

מטבח אנכלי

יתרונות המטבח הארגונומי:

  • תכנון יעיל של אזור העבודה העיקרי בין הכיריים, הכיור והמקרר
  • טווחים קצרים בין אלמנטים מרכזיים לנוחות מרבית
  • מניעת עומס על מערכת השלד והשרירים
  • הגברת הפרודוקטיביות ושיפור איכות העבודה במטבח
  • התאמת גובה האלמנטים למשתמשים הספציפיים
  • התחשבות בהעדפות ימין/שמאל של המשתמשים

במטבח הארגונומי, משטח העבודה ממוקם בין הכיור לכיריים, כי שם בדרך כלל מתבצעות עבודות הבישול והכנת האוכל. המטרה היא לתכנן משטח גדול ככל האפשר (לפחות 60 ס”מ), תוך התחשבות בגודל החלל הקיים. הכיור והכיריים מתוכננים בדרך כלל על משטח אחד ליצירת נוחות עבודה מרבית.

אפיונים מרכזיים נוספים במטבח הארגונומי:

  • ארונות עליונים בגובה נוח עם מרווח של כ-50 ס”מ מעל משטח העבודה
  • תאורה יעילה בכל אזורי המטבח, עם אור ממוקד מעל אזור הבישול
  • רצפה רכה וקפיצית לתמיכה בעת עמידה ממושכת
  • מיקום יעיל של כל רכיבי המטבח לצמצום תנועה מיותרת

המטבח הארגונומי מתאים במיוחד לאנשים המבשלים הרבה ושוהים זמן רב במטבח, למשפחות גדולות, לאנשים הסובלים מבעיות גב או מגבלות פיזיות אחרות, ולכל מי שמחפש נוחות מקסימלית בשילוב עם יעילות ואסתטיקה.

לאה שמידט - אי מטבח אנגלי

לסיכום

בחירת סגנון המטבח היא החלטה משמעותית שתשפיע על הבית לשנים רבות. בין אם תבחרו במטבח אנגלי חמים, מטבח אורבני מודרני או מטבח ארגונומי יעיל, חשוב להתאים את הבחירה לסגנון החיים ולצרכים היומיומיים שלכם.

המטבחים המודרניים מיוצרים בהתאמה אישית, בהתאם לתקציב ולחלל הזמין. מומלץ לעיין בקטלוגים, לבחור את הסגנון המתאים ולפנות למעצב או לחברת מטבחים מקצועית שתבנה עבורכם את המטבח שאתם חולמים עליו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן