כשאנחנו קונים מטבח חדש או משפצים מטבח ישן אנחנו משקיעים בכך הרבה כסף.
לכן, מומלץ להקפיד על תחזוקה טובה ונאותה של המטבח על כל חלקיו – גם כדי לשמור על ההשקעה וגם כדי לחיות בבית נקי ללא הצטברות של לכלוך, שומנים ושאריות אוכל.
בכתבה זו תוכלו לקרוא על טיפים לשמירה על המטבח לאורך שנים.
ניקיון כללי של מטבחים
– אין לנקות עם הרבה מים, אלא עם סמרטוט לח ומעט סבון.
– אחד החומרים המומלצים לכך הוא תרסיס לניקוי חלונות.
מומלץ לרסס את חומר הניקוי על המטלית ולא על המשטחים השונים ואז לנגב.
– מומלץ לרפד בארונות האחסון של כלי האוכל את תחתיתם, כדי שלא יהיו בהם כתמי לחות.
– מומלץ לא להכניס כלים רטובים לארונות כדי שלא יהיה בהם ריח עובש.
כלל בסיס בניקוי משטחים מכל סוג במטבחים
לכל סוג משטח במטבחים יש את הרגישויות שלו ואת יכולת העמידות שלו בפני חומרי ניקוי.
לכן, הכלל החשוב ביותר בניקוי משטחים מסוגים שונים במטבחים, הוא שימוש בחומרי ניקוי המותאמים אך ורק לניקוי אותו סוג משטח והקפדה על הוראות היצרן תוך כדי הניקוי.
ניקוי ותחזוקה של משטחי שיש
את משטחי השיש במטבח יש לתחזק באופן שוטף כדי לשמור אותם חדשים לאורך זמן רב.
חשוב לנקות את השיש מדי יום בעזרת חומרים ייעודיים לניקוי שיש , רצוי עם מטלית לחה ואז לנגב.
בשום אופן לא לנקות את השיש עם חומר ניקוי המכיל חומצה, משום שצבעו עלול לדהות.
תחזוקת השיש
– מכיוון שהשיש רגיש לשריטות מומלץ לא לחתוך עליו, אלא רק על קרש חיתוך.
– מומלץ לא לשים עליו דברים חדים
– לא להניח עליו דברים חמים במיוחד או קרים במיוחד ללא תחתית.
– כל רטיבות על השיש או שמן שנשפך עלולים ליצור כתם ולכן חשוב לנקותם כמה שיותר מהר.
ניקוי משטחי פורמייקה
את משטחי הפורמייקה במטבחים מומלץ לנקות באופן שגרתי כל יום עם מטלית לחה.
במידה ומשטח הפורמייקה מכוסה בלכלוך קשה להסרה מומלץ לנקותו בעזרת חומר ייעודי לניקוי פורמייקה.
אם מנקים עם מברשת, היא חייבת להיות עדינה למגע, כדי שלא תיצור שריטות על הפורמייקה העדינה.
יש להיזהר לא לנקות את משטח הפורמייקה עם חומרי ניקוי חזקים מדי, כמו אקונומיקה.
ניקוי משטחי נירוסטה
משטחי נירוסטה נחשבים למשטחים עמידים, שאם מתחזקים אותם כראוי הם ייראו טוב לזמן רב.
מומלץ לנקותם בעזרת חומרי ניקוי מותאמים.
יש להיזהר שמשטח הנירוסטה לא יהיה במגע עם מלח, הפוגע במרקמו.
תחזוקה:
– חשוב לדעת שהנירוסטה נוטה לספוח אליה טביעות אצבעות.
כשמבחינים בכך, נקו מיד את המשטח בתרסיס לניקוי חלונות בעזרת מטלית יבשה.
– אם במשך הזמן נוצרים כתמי חלודה על משטח הנירוסטה, ניתן לנקות אותם עם חומץ ומטלית.
ניקוי משטחי עץ
העץ נחשב לחומר רגיש ולכן יש להיזהר שלא יבוא במגע עם מים, לחות ושומנים. הוא נוטה להישחק עם השנים ולצבור בלאי טבעי.
לכן, מומלץ לנקותם רק עם חומרים ייעודיים לניקוי עץ ואת פעולת הניקוי לבצע בזהירות ועם כיוון הסיבים.
את הניקוי יש לבצע עם מטלית לחה או יבשה לאחר כל שימוש.
תחזוקה:
– חשוב לא לשים חפצים חמים על משטח העץ ללא תחתית, מכיוון שהם עלולים לצרוב את העץ.
– כדי לא ליצור שריטת – אין לחתוך ישירות על משטח העץ, אלא רק על קרש חיתוך.
– מומלץ כל חצי שנה לשייף ולשמן את המשטח.
– במידה ויש למשטח ריח רע – יש לשפשף אותו עם לימון.
דרך ניקוי זו מעניקה גם ברק וריח טוב למשטח העץ.
ניקוי ותחזוקת מכשירי החשמל
קומקום – עם מלח לימון וחומץ ניתן לנקות את האבנית.
תנור
– חשוב להשאיר את דלת התנור פתוחה לפחות רבע שעה לאחר סגירתו.
– ניתן לנגב את פירורי האוכל מתחתית התנור בעזרת מטלית לחה.
– לנקות עם מטלית לאחר כל שימוש.
– כתמי שמן וכתמים עקשניים לנקות עם מסיר שומנים.
מדיח
– לשאירו פתוח לפחות לרבע שעה עם סיום ההדחה כדי שיצאו המים והלחות ולא ייווצר ריח רע במדיח.
ניקוי הכיור
– הכיור הוא האביזר הכי מלוכלך במטבח ולכן יש לנקותו ביסודיות כל פעם לאחר שאתם מנקים את הכלים שבו.
– אקונומיקה היא חומר הקוטל חיידקים בצורה הטובה ביותר. יש לנקות איתה את כל חלקי הכיור כולל הברז וחור ניקוז המים.