המטבח נחשב לרהיט היקר ביותר שרוכשים לבית ולמוצר השלישי בשוויו לאחר רכב ודירה הנרכש למשק הבית.
לכן, יש להתעמק ולרדת לפרטים הקטנים ביותר בעת הבדיקה לרכישת מטבח.
תשומת לב ומחשבה בתכנון ובעיצוב המטבח יוצרים בסופו של דבר חלל שמשדרג את כל הבית. אז בטרם תרכשו מטבח בכסף רב,
הנה מספר טיפים שיכולים לעזור לכם בחוויית הקנייה ובהנאה ממטבח איכותי לשנים רבות:
1. המטבח אמור ללוות אותנו שנים רבות ולכן רצוי לוודא שקניית המטבח מתבצעת בחברה מוכרת המעניקה אחריות ושירות,
זאת על מנת שתהיה לנו כתובת לכל בעיה המתעוררת במהלך השנים שלאחר רכישת המטבח.
יש לוודא שהחברה ממנה רוכשים את המטבח היא חברה אמינה.
2. ברכישת מטבחים מחברה אין צורך באדריכל או מעצב פנים כיוון שהחברות נותנות שרותי עיצוב כחלק מהשירות הכולל ברכישת מטבח.
כחלק משירות זה הלקוח מקבל תכניות תשתית מפורטות (נקודות גז, מים, ביוב וחשמל) מהחברה וזאת בהתאם לתכנית מטבחו.
עניין שימנע בעיות עתידיות בעת הרכבת המטבח ולעתים לחסוך כסף של שינוי תשתיות מיותר.
3. כשקונים מטבח כדאי לתת דגש על החומר ממנו עשוי גוף המטבח.
כיום קיימות בשוק שתי אופציות עיקריות: סיבית – חומר סינטטי הבנוי משבבים של עצים המחוברים ע”י דבק לפלטה אחת המכוסה משני צידיה במלמין.
חומר זה שמיש ביותר ברוב ארצות אירופה, אולם בארץ קיימת בעיה של לחות בקירות ורטיבות מהרצפה,
לכן הסיבית לא מומלצת לייצור מטבחים מכיוון שמפגש עם מים או לחות עשויים לגרום לסיבית להתפורר.
האופציה השנייה והיותר מומלצת היא הסנדוויץ’ – חומר חזק, נוח ועמיד לשימוש בפני מפגעים שונים הקיימים בארצנו ומומלץ לשימוש במטבחים.
4. יש לוודא שהרגליים של הארונות עשויים מחומר דוחה מים וזאת על מנת שלא יהיה חשש לחדירת מים מתחתית הארונות.
מקובל היום אצל יצרנים מקצועיים להשתמש ברגליים מתכווננות מפלסטיק שמסייעות גם בפילוס הארונות.
יש לדרוש מהיצרן שלא ישתמש בשאריות עצים כיוון שחומרים אלה סופחים את מים ומעבירים אותם לגוף הארון.
5. רצוי שגב הארון יהיה מורחק סנטימטר וחצי מהקיר על מנת למנוע בעיות עתידיות של עובש וטחב בתוך הארון בשל רטיבות בקירות (למשל פיצוץ צינור מים).
כך נוכל להקדים תרופה למכה ולא יהיה צורך להחליף את כל הארון בעת הצורך.
6. מלבד הדגש על סוג ואיכות גוף הארון כדאי לשים דגש גם על נושא הפרזול המהווה את אחד האלמנטים
החשובים שמשפיעים על חיי המטבח.בין אם מטבח מודרני, כפרי אנגלי ועוד…
יש מגוון רחב מאוד של פרזולים, לצד איכויות ודרגות שונות. החיבורים בין ציר הדלת לגוף הארון
הנו האזור הפגיע ביותר ולכן זקוק לחיזוקי דיבלים בכדי שיחזיק מעמד לאורך שנים.
יש לדרוש מהיצרן צירים שיחוברו בשתילה לגוף הארון. כאשר רוכשים מטבח חשוב להשוות את סוג הפרזול ורמת הפרזול וכמובן לסוג היחידות ומימדיהם.
כל חברת פרזול מציעה מספר רמות של מוצרים. כך למשל ניתן לרכוש בחברה מסוימת מגירה מתוחכמת בשליפה מלאה
עם בולמי טריקה אינטגרלים ואותה חברה משווקת מסילות לבנות פשוטות עם גלגלי פלסטיק הנשחקים בקלות ובמהירות.
7. כשרוכשים מטבח יש לדרוש מהיצרן את המטבח בדרישות התקן הישראלי ובדרישות התקנים המחמירים ביותר באירופה.
8. יש לוודא כי נעשית השוואת עיצוב של מטבח בין חברה לחברה כאשר היחידות הינן אותן יחידות,
בעלות אותם מימדים, אותה רמת פרזול, עם אותו סוג של גוף ארון.
מספיק שאלמנט אחד לא יהיה זהה והמחיר על המטבח יהיה שונה ללא קשר לפער המחירים בין חברה לחברה.
כיום, בשל התחרות בשוק, הבדלי המחירים הינו מינורי בין חברות הנותנות שרות לאורך השנים ומשתמשת בחומרים איכותיים ועמידים,
לבין נגרים פרטים הנתפסים כ”זולים יותר” לעומת שנים עברו.
לכן הפער שעומד על אחוזים בודדים מצדיק את התוצר המוגמר האיכותי אותו מציעות החברות המתמחות במטבח.
המטבח הוא לא רק החדר היקר ביותר בבית, אלא גם יכול להיות לב ליבו.
לכן עשו החלטות שקולות ונבונות בעת קניית מטבח חדש, בכדי שלא תהיו מחויבים שנים אחר כך לתיקונו.
נכתב באדיבות אפרת הרמן מעצבת ראשית- נובו מטבחים